Mathematics
juatanajohnson
2020-11-24 16:40:42
Teri goes shopping for some new clothes and then out to lunch with a friend. she spends $32.94 on some shirts, $15.89 for a belt and $19.99 each for two dresses that are on sale. for lunch, teri has a salad that is $6.95, iced tea for $1.49 and dessert for $3.49. teri pays 7% sales tax on both her shopping items and lunch. she tips her server 15%. how much has teri spent all total for the day?
ANSWERS
LizabethManaker
2020-11-24 21:48:37

Shirts = $32.94 Belt = $15.89 Dresses = 2x19.99 = $39.98 Shopping total amount = $ (32.94 + 15.89 + 39.98) = $88.81 7% sales tax = (7/100) x 88.81 = $6.2167 Salad = $6.95 Iced tea = $1.49 Dessert = $3.49 Lunch total amount = $ (6.95 + 1.49 + 3.49 ) = $11.93 7% sales tax on lunch = (7/100) x 11.93 = $0.8351 15% tip = (15/100) x 12.7651 = $1.914765 Now total money spent by teri = 88.81 + 6.2167 + 11.93 + 0.8351 + 1.914765 = $109.70

ADD ANSWER